Самопочистващо се стъкло

Със самопочистващото се стъкло вече прозорците могат да останат чисти за по-дълго. Това стъкло е идеално за трудно достъпни места, например за покривното остъкляване. 

 

Как работи?

Прозрачно покритие от външната страна на стъклото използва мощта на слънцето и дъжда за ефективно премахване на праха и мръсотията.

 

Излагането на ултравиолетови лъчи води до разлагане на органичната мръсотия и предотвратяване минерална мръсотия да се прикрепя към повърхността на стъклото. Също така повърхността става "хидрофилна", което означава, че когато вали не се образуват капки, а мръсните остатъци се изплакват.

 

Само малко слънчева светлина е необходима, за да се активира покритието, така че самопочистващото покритие би работило дори и в облачни дни. При сухо време, за да се подържат чисти прозорците е необходимо те да бъдат единствено обляни с вода.

 

Предимства

Това стъкло не трябва да се почистват толкова често, колкото нормалното стъкло. Въпреки това не е 100% без поддръжка. То се поддържа чисто чрез използване на природните елементи - ултравиолетова светлина от слънцето и дъжда.

 

Други предимства са:

  • По-рядко почистване.
  • Много по-лесно почистване.
  • Идеален за трудно достъпни места - например покриви.
  • Вечно покритие.

 

Самопочистващото се стъкло може да се комбинира с много други продукти за мултифункционално остъкляване, като топлинен и соларен контрол, намаляване на шума и повишаване на безопасността и сигурността.